Om Kongeå Kylling

Vi er en familie på seks, Vibeke og Kim og børnene Niels, Karl, Aksel og Peder. Vi bor på en lille gård, Aagaard, lige nord for Kongeåen ved Vejen mellem Kolding og Esbjerg.

Vi opdrætter økologiske kyllinger på gården, hvor vi har vores stald og hønsegård. Kyllingerne får grovfoder fra de er tre dage gamle og har adgang til hønsegården fra de er fuldt udfjerede, – når vejret er godt, kan de også komme ud inden, de har skiftet alle dunene ud med fjer.

Hønsegården, – eller kyllingegården som det jo egentlig er, er et spændende sted. Her er store træer lige uden for stalden, bakket eng med mange forskellige urter og græs, og i en del af engen har vi plantet forskellige frugttræer. Det er den største fornøjelse, at åbne lågerne ud i indhegningen om morgenen, og se kyllingerne have travlt med at komme ud og rode i jorden og bladene under de store træer eller søge føde i græsset på engen!

For os er det den helt rigtige måde at have kyllinger på og yde et lille bidrag til den danske fødevareproduktion.

Kærlighed til kylling!

Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet.

One Reply to “Om Kongeå Kylling”

  1. Hej.
    Er det muligt at komme forbi mandag eftermiddag ved 16 tiden og kobe noget kyllingelever?
    Venlig hilsen
    Bent d Andrade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *